Beëdigde vertaling: een vertaling door een beëdigd vertaler

Beëdigde vertaling is een vertaling door een beëdigd vertaler. Een beëdigd vertaler is een vertaler die een eed of belofte bij een rechtbank heeft afgelegd en geregistreerd staat in het register van beëdigde tolken en vertalers. Een beëdigde vertaling is nodig voor IND, gemeente, belastingdienst, rechtbanken, notarissen, advocaten en overige officiële instanties en doeleinden. Een beëdigde vertaling bevat een beëdigingsverklaring van de vertaler, de datum van de vertaling en stempel en handtekening van de beëdigde vertaler. Bij ons vertaalbureau kunt u uw documenten beëdigd laten vertalen.

Waar vind ik een beëdigd vertaler?

Ons vertaalbureau is gespecialiseerd in beëdigde vertalingen van en naar de talen van Oost- en Midden-Europa en biedt beëdigde vertalingen Russisch, Oekraïens, Wit-Russisch, Bulgaars, Macedonisch, Servisch, Tsjechisch, Sloveens, Slowaaks, Servisch, Bosnisch, Hongaars, Pools, Litouws, Engels en Duits in combinatie met het Nederlands. Voor meer informatie: neem contact met ons op of vraag een offerte aan.

Documenten waarvoor een beëdigde vertaling is vereist

Hier volgt een lijst van de documenten die vrijwel altijd beëdigd moeten worden vertaald:

  • Documenten van de Burgerlijke Stand zoals geboorteakte, verklaring van ongehuwd zijn, huwelijksakte of trouwakte, echtscheidingsakte, overlijdensakte, uittreksel BRP, verklaring van woonplaats;
  • Notariële stukken zoals huwelijkse voorwaarden, samenlevingscontract, partnerschapsvoorwaarden, volmacht, testament, oprichtingsakte, statuten, hypotheekakte, akte van levering, koopakte;
  • Uittreksel KvK
  • Echtscheidingsbeschikking, vonnis etc.
  • Verklaring omtrent gedrag, werkgeversverklaring, inkomstenverklaring, arbeidsovereenkomst
  • Diploma’s, certificaten

Hebt u een beëdigde vertaling nodig maar hebt u uw document in deze lijst van de beëdigde vertalingen niet gevonden? Neem a.u.b. vrijblijvend contact met ons op.

OfferteContact